Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dříve bývalo zvykem zrádcům pomníky nestavět. Časy se mění. Kdy postavíme pomník Čurdovi?

0 2
možnosti

Pane Lancík, nechápu proč mi dáváte mínus. Vlasovci bojovali proti komunismu, Čurda s Hitlerem také bojoval proti komunismu, tak proč Vlasovci by měli mít pomník a náš Čurda ne?

1 0
možnosti
Foto

Starosta Řeporyj svým charakteristickým způsobem uchopil horký brambor a učinil memorandum, z nějž ti, jimž trčí z oka, činí bramboračku. Mnozí z urputných útočníků se evidentně ani neobtěžovali seznámit se s textem na prostém artefaktu a většina z nich nezná historická fakta, resp. je odmítají uznat, selektivně zobají a překrucují je. Jedná se totiž o útok na jedno z bolševických dogmat, která stála za oponou rozpoutání II. sv. války. A tak s inkvizitorským zanícením útočí na připomínku skutečných zachránců Prahy, čímž hrají spíše do karet starostovi, ač záměr mají samozřejmě opačný.

Pavel Novotný není konformní a je kritizovatelný, fakt zásadního přínosu ROA na záchraně Prahy v V/1945 je však nezpochybnitelný a nevyvratitelný. A nezmění to ani neetické útoky ani (nedejPřírodo) osobní a fyzické útoky na "prominentního spratka".

7 1
možnosti
Foto

nemám nic proti postavení pomníku vlasovcům. Šlo o součást Rudé armády, co se jejich aktivit týče. Ale jsem pro ten pomník i v tom případě, kdyby šlo jenom a pouze o čistokrevné nácky.

0 1
možnosti
Foto

Jalta žádné sfér vlivu neurčovalaRvRvRv

1 0
možnosti
Foto

Ač to tehdejší "západní" účastníci nepřiznávají, protože to bylo jejich selhání, tak v době jednání této konference sféry vlivu stanoveny byly. Že Stalin, samozřejmě, nedodržel své závazky, je jiná kapitola.

1 0
možnosti
Foto

tak vida. tohle všechno jste vyčetl z mainstreamu, zajímavý kompilát

0 5
možnosti

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala!

3 0
možnosti

Vlasovci jsou podle mě spíš jen tragickou kapitolou války, kdy je těžké je oslavovat i hanobit. Ano, byli v květnu v Praze, z jakých pohnutek - nevím, mí rodiče, kteří válku na vlastní kůži v Praze zažili říkali, že opravdu jen utíkali k Američanům, aby je nedostala RA, protože páchali zvěrstva (prokázáno historiky) a k bojům v posvstání se spíš jen připletli (historici osvětlí nejlépe). Jiní zase říkají, že sovětští zajatci byli pro Stalina zrádci a tak jim nezbylo než volit mezi smrtí v zajetí, smrtí na frontě nebo smrtí rukou vlastního národa. Já nevím kde je pravda, nevím jak bych se zachovala na jejich místě, takže neadoruji ani neodsuzuji. Co odsuzuji, je chování starosty!!! (od slova starati se o občany své obce) Řeporyjí, protože tento člověk dle mého názoru potřebuje léčit a jeho extempore při všem je více než trapné. Možná dokáže pro svou městskou část udělat spoustu dobrých a pozitivních věcí, ale jeho chování přímo dehonestuje funkci starosty a jeho případný přínos pro Řeporyje. Buď je psychopat nebo si dělá volební kampaň, ale pravděpodobnější je, že si myslí že všichni okolo něj jsou tupci a on je ten nejzajímavější. Jeho názory na vlasovce, II.sv.válku a Ruskou federaci mu neberu, ale vzhledem k tomu, že je zastupitel - neměl by ten názor ventilovat a prosazovat jiným způsobem? Obzvlášť pokud to má přesah i do zahraniční politiky. Diplomat tedy rozhodně není.

Takže za mě: Pavle Novotný, neděkuji Vám, protože Váš způsob poděkování ROA je kontraproduktivní a spíš jste těm padlým ublížil než pomohl.

7 5
možnosti

Víte,že píšete o našem budoucím prezidentovi, na kterého se rozhodl Novotný kandidovat ?

1 0
možnosti

Dobrý den, s Vaším názorem zcela nesouhlasím, ale vždycky budu respektovat Vaše právo ho vyslovit (parafráze slavné věty...). Nemohu se ztotožnit především s posledním odstavcem blogu - podle mě v životě nikdy nic není jen černé nebo bílé. Takže národ není rozdělen na polovinu jak píšete Vy, ale podle mě na třetiny, kdy jedna jde (pro zjednodušení) na východ, druhá na západ a ta poslední třetina si říká "chce se mi zvracet" (z jednoho dobrého českého filmu), protože nemůže zkousnout tu absolutní nenávist zbývajících dvou třetin...Do té poslední se řadím i já. Ta třetina "západ" je naprosto přesvědčená o své pravdě, "rudí mozci" (jak vy jste to nazval) jsou pro ně svoloč, komanči, flastenci (všechno citace ze zdejších diskuzí), a to i když třeba jen vyjádří opačný názor. A pak Ti, kteří spíše než na názor reagují na osobu, která ten který názor projevila (a s tím nehnete, protože animozita a někdy až nenávist v tomhle případě je nejsilnější pud). A nejvíce mě na tom udivuje, že toto vypouštějí z úst (resp. z klávesnic:-)) lidé, kteří se zaklínají demokracií, inteligencí, světovým rozhledem apod. Ta třetina "východ" se skládá z opravdu "pravověrných", jejichž názor nemáte šanci změnit a pro ně jsou ti druzí "fašisti" (jak vy jste to nazval), další třeba vůbec nejsou "rudí" mozci, jen mají jinou životní zkušenost než my/Vy a tím pádem jiný názor a pak Ti, kteří spíše než na názor reagují na osobu, která ten který názor projevila (a s tím také nehnete, protože animozita a někdy až nenávist v tomhle případě je nejsilnější pud - viz výše). A já za sebe v té poslední třetině mám buď náběh na zvracení nebo na pláč, protože si myslím, že jsem demokrat a vlastenec a každá z těch dvou třetin má vždy kousek pravdy, ale asi nikdy nepůjdou usmířit....pokračování

5 0
možnosti

Jak řekl tuším sám Vlasov " chtěl jsem vojáky, dostal jsem vrahy" je velice pravděpodobné, že ti, jenž vraždili ve Varšavě byli i při bojích v Praze mezi ostatními Vlasovci.

Na desce je napsáno kontroverzní. Tak Varšavu a ostravsko vyřešili.

1 0
možnosti
Foto

Ve třicátých letech minulého století uzavřely dvě agresívní mocnosti s agresívními ideologiemi dohodu, jejíž hlavní náplní bylo rozdělit si všechen prostor mezi nimi. Jak řekli, tak udělali. (Mezitím ve vzájemném souladu masakrovali Židy a masakrovali v Katyni, stavěli koncentráky a stavěli gulagy.)

Zdroj: https://michalkonecny1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750944

A které jiné státy nedělaly totéž? Snad kromě Švycarska. Připomínám zde pouze indiánské rezervace a zákaz sezení černochů v autobusech.

A co se týče Paktu R.-M., tak jeho hlavním obsahem byl závazek Německa, že se nespojí s Japonskem proti SSSR,a naopak závazek SSSR nespojí s GB proti Německu.

2 5
možnosti

Pouze bych si dovolil připomenout, že paktu R-M předcházel pakt Hitler - Polsko.

0 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.