Diskuse

Vlastenectví

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J52o41s40e21f 41P25o90t68r

13. 9. 2019 10:22

Český národ byl v 17. a 18. století na vymření. Česky mluvili jen sedláci, kterým čouhala sláma z dřeváků a nejchudší vrstvy ve městech. To, že přišlo národní obrození, není náhoda, nebo, že si zpívali národní písně. Národní obrození iniciovala a vedla katolická církev, a jezuitský řád. Materiálním projevem je barokní kultura, kdy český národ dosáhl kulturní rovnosti s Němci. Na konci 19. století byl český národ rovnocenný po stránce politické, kulturní, hospodářské, sociální se svými německými sousedy. od té doby se mu sousedé vzdalují, odhaduje se, že dnes už mají náskok 100 let ( stačí si vzít dálnici Brno - Vídeň)

Zamlčování úlohy katolické církve patří patří k největším podvodům a lžím v historii. Začal s tím TGM jako podpatoflák své americké protestanské ženy( včetně svých nohsledů, jako A. Jirásek, který psal nepravdivé a tendenční romány za úplatu od TGM) a do dokonalosti to dovedli komunisté.

TGM si svou nacionalistickou slovanskou politikou znepřátelil sudetské Němce. Je například známo, že při jednání s US Wilsonem záměrně lhal o jejich existenci.

Historie českého národa posledních několika století je překroucená a nepravdivá.

0 0
možnosti

Tak už to v dějinách civilizací chodí. Desítky generací se uskromňují kvůli pouhému přežití společnosti, aby jejich dědictví projedlo těch několik posledních, zhýčkaných blahobytem a libujících si v cynismu. Váš blog je toho jasným důkazem.

3 0
možnosti
Foto

Možná stačí pouhé: "Buď člověkem".

0 0
možnosti

čím jiným by asi tak člověk mohl být, než člověkem?

0 0
možnosti

Víte jak říká klasik: ,, Vlastenectví nestačí. Nenávist ani hořkost nesmím cítit vůči nikomu.“ A to zde příliš nepocituji....

2 0
možnosti
Foto

Ještě byste tím měl řídit. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.