Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

PS: Tahle věta je správně? "Rozhodně nejsem proti umlčování jiných názorů, protože za čtyřicet let jsem toho zažil dost." Protože pokud je, tak s ní /asi jako jedinou) souhlasit nemohu. Já totiž rozhodně nejsem PRO umlčování jiných názorů.

0 0
možnosti

Ano je lez ze byla zavradena, byla odsousena k trestu smrti. Taky se nikde nepise ze Hepnarovou zavradili komunisti.

0 3
možnosti
Foto

Pražské jaro 68 ukázalo, že obyvatelstvo žije v souznění s režimem. Byly jim známé zločiny komunistů v 50 letech, ale to jim nevadilo Bláhově věřili, že lze komunismus reformovat a komunisté se smáli pod vousy, jak se nechá národ opít rohlíkem. Tleskali komunistům, kteří se na těchto zločinech podíleli a v tichu připravovali utažení šroubů, opětovné zavedení cenzury a podobně Sověti jim okupací vytrhli trn z paty RvRvRv

2 2
možnosti
Foto

Nevím, kde jste v té době byl, ale dokonce i nálada značné části komunistů vyznívala pro změnu. V té době se na vedoucí místa už dostali lidé, kterým nestačilo ke štěstí jen mít legitimaci. Oni chtěli vidět, jak podnik funguje. Chtěli jezdit do zahraničí, na mezinárodní konference a tak. Ale přechod k demokratickému režimu by se musel dělat pomalu, postupně, nahrazovat skalní komanče těmi rozumnějšími, pomalu zaváděl nejprve ekonomický pronájem, pak drobné živnosti atd. Trochu se to povedlo v Maďarsku a dokonce i v NDR a v Polsku. Jen naše horké hlavy chtěly všechno hned - a to muselo narazit.

Když bude pomalu k sobě přibližovat dvě podkritické množství uranu, vznikne teplo. Když rychle, tak to bouchne.

Zlepšení lze dosáhnout jen postupným vývojem, ne revolucí.

4 0
možnosti

rozhodně je lepší vyvěsit černý prapor než transparent, pokud chci uctít výročí...

1 4
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.