Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P59a24v47e85l 88H25e85m44e40k

13. 12. 2019 12:54

Myslím, že s podstaty lidské přirozenosti majitele aut nikdy nepřinutíte k nákupu elektroauta argumenty o všeobecné prospěšnosti a ekologičnosti. Naprostá většina lidí na to prostě kašle. Proti e-mobilům vlastně osobně nikdo nic nenamítá, ale pokud někdo začne moralizovat a poučovat ostaní, většina bude už z principu v opozici. A argumentů proti je stále více než dost - viz. autorův blog.

Já bych na to šel jinak. Osvědčenou cestou naprosto normální reklamy. Lidi to budou kupovat pokud:

1.To bude nádherný. Prostě krásný futuristický tvary. Nebo vícebarevné kombinace. LED světla na neobvyklých místech (kliky, nebo logo)

2.Až se začne mluvit o výhodách. Elektroauta voní, Jedou naprosto tiše. Zrychlení a krouťák je oproti všem spalovákům nesrovnatelně lepší.

3.Až to začnou pravidelně vídat kolem sebe ve službách státu (obcí). Jako autobusy, dodávky pošty, sanitky, auta strážníků. Taky politici by to mohli začít používat.

1 0
možnosti
Foto

U nás už jezdí elektrovůz technických služeb.

0 0
možnosti

Dlouho zpět jsem nevěřil, že se podaří elektromobily převést do reálného života, už jen kvůli ropnému lobby a najednou to jde...

0 0
možnosti
Foto

Popisujete stav, kdy by snad každý měl jezdit v elektroautě za situace, kdy v něm nejezdí skoro nikdo. Víte, dloudobě vyznávám filosofii že extrémy jsou vždy špatné, daleko lepší je hledat kompromis. A takový kompromis, kdy dejme tomu čtvrtina lidí bude jezdit v elektromobilech (především ve městech) a zbytek v autech se spalovacím motorem, by byl užitečný a pro všechny prospěšný. K takovému kompromisu ale máme ještě hodně daleko, a považuji za správné pokud se vláda bude snažit ekonomickými pobídkami k takovému kompromisu dopracovat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS