Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborný článek, pane Konečný! Karma R^R^R^

1 0
možnosti

Pár postřehů. Všiml jsem si, že nejčastěji mávají slovem fanatismus ti, kteří k němu mají nejblíže. Další věc je, jiný názor. Co to vlastně znamená? Samo o sobě nic.

Teprve pokud názory porovnáváte, může z toho vzniknout polemika o názorové hodnotě. Mít názor, neznamená něco plácnout protože se mi to zrovna líbí. (právo na vlastní názor) Názor se tvoří, koriguje, piluje a hlavně obhajuje v konfrontaci s jinými názory. Názor se pod tíhou protiargumentů mění. Jenom fanatik se nedá žádným argumentem přesvědčit.

3 0
možnosti
Foto

Tak nevím, jsem dobroser? Věřím tomu že my lidé tuto planetu ničíme, ať vědomě či nevědomě. Věřím tomu že naši potomci budou žít v podstatně horších životních podmínkách než žijeme my. Věřím tomu že toto zhoršování kvality života přinese nestabilitu, chaos a války. Věřím tomu že se nepodaří udržet sociální smír, a proto vygraduje nesnášenlivost mezi bohatými a chudými. Ale nikomu své názory nevnucuji, když se mně někdo zeptá tak mu povím jak to cítím, toť vše. A samozřejmě i připouštím že se mohu mýlit. A co více - byl bych rád kdybych se mýlil. Byl bych dokonce neskonale šťasten kdybych se mýlil.

Tak co, jsem dobroser? ;-)

0 0
možnosti
Foto

"Ti fanatici by si nikdy nepřipustili, že jejich fanatismus je zlý vůči lidem. Zásadně chtějí zařizovat věci tak, aby se lidem provádělo dobro. Ovšem dobro, jaké si představují oni. Vždyť třeba poručit větru a dešti a horku je vůči lidstvu přece láskyplné! Kdo to nepřijme, je nepřítel. Takový člověk se musí zesměšnit, odsoudit. Vyhostit ze „slušné“ společnosti. Do slovníku přistál nový pojem: dobroserové."

Díky, to je velice dobrý popis komunizmu a komunistů, starých i nových. Říše z Východu vnutila komunistický režim násilně celé řadě evropských zemí pod pláštíkem dobra pro lidstvo. Takzvaný "tábor míru v čele se SSSR" byl největším "dobroplkačem" historie, násilně vnucujícím své fanatické představy "dobra". Mentalita lidí odtamtud se ale moc nezměnila. Podobný spasitelský komplex, podporovaný armádou, která zase jiným vnucuje silou své představy o uspořádání světa, se odtamtud zase plíží jak těžká, otrávená mlha.

4 0
možnosti
Foto

K fanatikům lze zařadit i demokraty, kteří nechtějí snižovat olupování lidí formou daní a nedovolují separaci lidí od státu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS