Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezke a co tani ledovcu ??? Nalezy mamutu v Rusku ??? Nerokam ze teplo tu nebylo ale býlo takove ??? Opravdu zde byly takova tepla jako letos v cervnu a poslednich par let ??? Ze se zde na sumave pestovalo vino to ano , o tom je vasen o Karlu IV, ale myslim ze se planeta meni ....

0 0
možnosti
Foto

Opravdu zde byly takova tepla jako letos v ćervnu a poslednich pár let ??? Ano byla a vyšší a byly tu sobtropy a proto tady Karel IV pěstoval víno. O tom svědčí dochované dokumenty z té doby. Také na Šumavě a v Krkonoších byl ledovec a dnes není. Kdo za to může???? Počasí se na zemí mění a má na tom vliv slunce a odpařovaní metanu z mořského dna a CO2 podle věci je důsledkem.

2 0
možnosti

I98v11o 55B52o95u82š45e

25. 7. 2019 11:07

subtropy????? to nekdy v tretihorach, ale ne za karla iv

0 0
možnosti

Poznali skutečně vědci mechanizmus klimatu Země? Mohou za současné změny skutečně lidé? A nebo se jedná o běžné výkyvy v souvislosti s aktivitou Slunce, postavení planet a postavení Sluneční soustavy v galaxii? Těch otázek je hodně a teorií také. No a k těm ledovcům

http://www.rozhlas.cz/radio_cesko/takesestalo/_zprava/nektere-asijske-ledovce-neubyvaji-ale-pribyvaji-tvrdi-francouzska-studie--1046682

https://www.idnes.cz/technet/veda/morsky-led-arktida-antarktida.A151027_134117_veda_mla

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/gronsko-ledovec-led-globalni-oteplovani-klimaticke-zmeny/r~5eeb34f0514a11e9ab10ac1f6b220ee8/

https://www.novinky.cz/veda-skoly/500998-gronsky-ledovec-se-zacal-po-letech-tani-zvetsovat.html

A nyní si polžme otázku, proč média informují o ubývajících ledovcích, ale už nehovoří s takovou senzací a jejich přibývání? Komu to prospívá?

1 0
možnosti
Foto

jsem ráda za takovouto odpověď.... myslím, že je potřeba aby se lidí báli chápu to asi správně , že ....

0 0
možnosti
Foto

Na teploměru máme 17°C. V polovině července. Typický příznak oteplování! Teplotu trochu slušně měříme a zapisujeme asi 200 let, co bylo před tím, moc nevíme. Leda v kronikách se dočteme o nějakých mimořádných jevech.

Ono klima se na Zemi mění stále, už od jejího vzniku.

Jen obyvatel stále přibývá - a blíží se k údajné kritické hranici. Má to vliv?

0 0
možnosti
Foto

ano správně položená otázka... budeme zabíjet krávy pro unik plynů.... ale že jde i od nás o tom žádná... a pořád řešíme , že vymíráme, ..a přitom svět bobtná.. měli bychom ten počet trošku omezit.. Evropani se chovají zodpovědněji v počtu dětí .... jen jejich politici mají v kebulích peníze a zisky... a tak jim je líto, že taky nebobtná.... bojí s eže budou muset lidé pracovat... přitom němoecko svu jpočet obyvatek zvýšilo na 80 milionu ..a před krizí mělo 77 ... takže jaké vymírání ???

0 0
možnosti

Mamuti: led roztál tam, kde byly pastviny oněch drobečků.

Grónsko: ústup ledovců odhalil několik pozůstatku obydlí Vikingů.

1059

Drsná zima. Sníh na dolním Dunaji napadl již 14. září.

1186

Nejpozoruhodnější rok teplého klimatického optima

Mimořádně tepá zima. Již v lednu začaly kvést ovocné stromy a v únoru byla jablka velká jak prostřední ořechy. Obilí a vinná réva začaly velmi bezy kvést. Žně začaly koncem května. 1210 – 12011 Mimořádně drsná zima, která panovala po celé Evropě. Zamrzla většina řek. Vodní mlýny nemohly mlet. Zamrzlo Černé i Jaderské moře, v Benátkách se jezdilo po ledu. 1236 Velmi mírná zima. V únoru již kvetly stromy a ovce se pásly na lukách. 1362 – 1363 velmi tuhá a mimořádně dlouhá zima. Trvala od října 1362 do počátku dubna 1363. 1408 Zima trvala od 11. listopadu 1407 do poloviny února 1408 zamrzlé moře mezi Dánskem a Norskem, zamrzlá celá Temže a celý Dunaj. Pomrzlo mnoho dobytka, zvěře i ptactva. Nejstudenější zima století. 1473 Od 29.9.1472 do 29.3.2474 nebyl sníh jaro a léto beze srážek, tři a půl měsíce nepršelo. 1526 – 1533 Období mimořádně teplých rolů. Obilí často dozrávalo již v červnu. Osmileté teplé období 1746 – 1753 1662 – 1663 8. prosince uhodil tak silný mráz, že kněz nevydržel na kazatelně a lidé se rozutíkali. Zima byla neobyčejně tuhá, sněživá a velmi dlouhá. Trvala až do konce dubna. V důsledku mrazů vymrzly ovocné stromy. Někde stromy mrazem popraskaly. 1746 Velké sucho a neúroda. Osmileté teplé období 1746 – 1753 Výrazně nadnormálně teplá epizoda 1772 -1783. To jsou doložená fakta.

3 0
možnosti

Podle Janova Zjevení má být Země na svém konci spálena ohněm. Tak se to třeba začíná vyplňovat? :-)

0 0
možnosti
Foto

Podle Sibylina proroctví to ale má být o dva dny dříve. ;-D

To bude opak velkého třesku - tedy netřesk. Vše se smrskne do jediného bodu a ten ca čas zase bouchne. A bude se to opakovat na věky věků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.