Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějakou nadbytečnou elektrickou energii spotřebují přečerpávací vodní elektrárny, existují i baterie pro ukládání přebytku, ovšem má to jen omezenou kapacitu. Pracuje se na zvýšení možnosti ukládání přebytků elektřiny.

0 0
možnosti

Pane Konecny, Angela Merkel se k uzavreni nemeckych atomovych elektraren nerozhodla, protoze nemecka kanclerka neni neomezenym panem Nemecka. O ukonceni provozu nemeckych atomovych elektraren bylo rozhodnuto uz za vlady kanclere Schrödera. Po katastrofe v Japonsku, v dobe, kdy vcele nemecke vlady stala kanclerka Merkel, byl termin ukonceni jejich provozu zkracen o deset let.

0 1
možnosti
Foto

Německá kancléřka Angela Merkelová podpořila návrhy na uzavření všech 17 jaderných elektráren v Německu. Dne 30.05. 2011 vláda v jejím čele je Merklová se rozhodla spolu s koalicí na uzavření všech svých jaderných elektráren do roku 2022. Německo se vrátilo k odmítnutým plánům vlády Gerharda Schrödera z počátku století, které počítaly s úplným ukončením využívání jádra.

0 0
možnosti
Foto

Němci platí za elektřinu dvakrát tolik co Češi a třikrát tolik co Maďaři (297 eur za MWh v porovnání se 142 u nás a 111 v Maďarsku), ročně vydávají na výzkum energetického přechodu na obnovitelné zdroje 1,5 miliardy euro a přitom výsledky jsou více než tristní. Jak se totiž ukazuje, německý průběžný cíl snížit emise oxidu uhličitého o 40 procent do roku 2020 je nesplnitelné přání. Navíc se situace zásadně zhorší po zmíněném roce 2022, kdy mají být z německé sítě odstaveny poslední jaderné elektrárny. Paradoxem bude, že kvůli udržení stability sítě budou Němci muset kupovat elektřinu vyrobenou v jaderných reaktorech ve Francii. A když nefouká vítr pohánějící vrtule elektráren v Severním moři a nesvítí slunce na jihoněmecké solární panely, německá energetika je závislá především na elektrárnách spalující nenáviděné hnědé a černé uhlí. I v klimaticky příznivějších dnech jde průměrně o 42 procent. Za transformaci energetiky utrácí Německo ročně pětadvacet miliard eur, aniž by to přineslo adekvátní snížení emisí skleníkových plynů. Záměrem bylo více využívat obnovitelné zdroje energie, ovšem ve výsledku se zvýšil podíl uhelných elektráren a emise skleníkových plynů zůstaly na téměř stejných úrovních,Takže v Německu se v současné době vytěží víc uhlí než v roce 1990, bourají se vesnice, aby ustoupily těžbě uhlí.

0 0
možnosti
Foto

Vyrobené elektřiny je v Německu najednou moc a sousedi podle nařízení EU jí musí odebrat. Češi začnou utlumovat uhelné elektrárny a proženou nadbytečný proud z Německa naši sítí. To samé musí udělat Polsko. Když je proudu akorát uhelné elektrárny opět najedou na plný výkon. Ta sranda náš stát stojí nějaké miliony.

0 0
možnosti

Nikoliv náš stát, pane Kindle, nikoliv. Ty milióny to stamilióny to stojí odběratele elektřiny. Konkrétně v položce "systémové služby".

0 0
možnosti

S celým článkem bych souhlasil, kdyby nebylo poslední věty. Ta tvoří výjimku a s ní jako s jedinou nesouhlasím.

Chybná rozhodnutí v energetice lze napravit. Bude to stát moc a moc peněz, kteréžto výdaje jsme si mohli ušetřit, kdybychom neutíkali z přirozeného stavu věcí, ale přeci jenom cesta zpět existuje.

Ale jakmile se někde usadí lidé jiné kultury, tak taková změna už je nevratná.

1 0
možnosti

Dal jsem plus - i s vědomím, že poslední věta je úmyslné nadsazení autora.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS