Diskuse

Únor

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě je k návrhu "nového" kalendáře třeba stanovit, kdy bude v přestupném roce ten den navíc a jak se budou měsíce jmenovat (přinejmenším ten třináctý potřebuje jméno) a jak budou rozděleny do ročních období.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Únor byl záměrně zkrácen, protože je nejstudenější. A tak aby lidem nebylo tak dlouho zima. Naproti tom červenec a srpen jsou zase dlouhé.

Jiné vysvětlení je, že únor se smrskl zimou, neb jak známe z fyziky, těllasa se zimou smršťují, kdežto teplem roztahují.

0 0
možnosti
RK

Slyšel jsem krásnou a pro dnešní dobu typickou zkazku. Únor byl nejbohatší měsíc, měl 35 dní a byl "blbý", protože měl dobré srdce. Přišel za ním leden, že chce, aby děti měli delší prázdniny, pak březen, aby se jaro mohlo déle probouzet, potom červenec a srpen, aby si dítka užívala prázdnin, prosinec hodlal protáhnout krásné vánoční svátky... co chtěli květen a říjen už nevím, každopádně únor půjčoval dny a najednou byl nejkratší. A když chtěl, aby mu kolegové dny vrátili, se zlou se potázal. Nakonec se milostivě ostatní "měsíčci" složili a jednou za čtyři roky mu jako splátku přidají den. Roztomilé, ne? ;-);-);-)

0 0
možnosti
Foto

Historie zábavně popsána. R^

Návrh dobrý. :-)

0 0
možnosti
MS

Únor je nejkratší měsíc kvůli tomu, že Země je v lednu nejblíž Slunci a obíhá rychle. Dělá se to proto, aby rovnodenosti a slunovraty byly kolem 21. dne v měsíci.

Návrh na měsíční kalendář je sice pěkný, ale ten už dávno byl, ať s kompenzacemi nebo bez. Správní stachanovci by upravili oběžnou dráhu Měsíce tak, aby trvala přesně 28 dní a ne 29.5, a dráhu Země kolem Slunce na 364 dní.;-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS